Blog

Kategórie
 
 
 
 
 

Blog

17.01.2024

Spi už, prosím ťa!

Alebo ako uspať dieťa bez ujmy na zdraví oboch zúčastnených strán. Milá unavená mama, zatvor oči, zhlboka sa nadýchni a vydýchni. Sme v tom s Tebou. Či už práve dvadsať minút spotená skáčeš na fitlopte s bábätkom v náručí, či už začínaš cítiť prvé príznaky svalovice na stehnách z pohojdávania s dieťaťom v nosiči alebo sa snažíš skrotiť divokú šelmu o pol desiatej večer, vieme si predstaviť, čo prežívaš. Aj my sme tam boli. Hojdali sme, skákali sme, prechádzali sa, spievali, ššškali, hmmmkali, dojčili, vymieňali nosič za šatku a opačne a to všetko len s jediným ušľachtilým cieľom: uspať naše ratolesti. Nasledujúce riadky by Ti mohli slúžiť na upokojenie a povzbudenie, že to, čo robíš, je správne a ak v tom vytrváš, neprídeš o nervy a máš šancu, že vychováš šťastné a spokojné dieťa.

Čítajte viac
17.01.2024

5 mýtov o detskom spánku, ktoré už treba zbúrať

Rozmohl se nám tady takový nešvar, a tým sú nerealistické očakávania na naše malé deti, čo sa týka ich spánku. Náš malý zázračník ešte nemá ani pol roka a už googlime a platíme spánkových poradcov, len aby už dieťa konečne prespalo celú noc a neviselo tak na nás pri uspávaní. Odkiaľ sa ale tieto očakávania vzali a mali by sme si z nich robiť ťažkú hlavu? Pozrime sa na 5 najčastejších mýtov, ktoré by už fakt mohli zapadnúť prachom.

Čítajte viac
17.01.2024

Ako sa čo najlepšie pripraviť na šestonedelie?

Ak aj ty patríš medzi mamičky, ktoré sú rady pripravené a dostatočne vybavené, prinášame ti pár tipov, ako zvládnuť šestonedelie tvojho prvého, druhého alebo dokonca aj tretieho bábätka. 

Veríme, že dobrou prípravou, si môžeš tento čas s bábätkom dostatočne užiť, no zároveň z vlastnej skúsenosti vieme, že pripraviť sa na nový prírastok do rodiny nie je ani zďaleka také jednoduché ako sa pripravovať napríklad na pracovný meeting. 

Takže, ak nepôjde niečo podľa tvojho plánu, nezúfaj a hlavne sa zhlboka nadýchni. Poradíme ti aj s touto situáciou. 

Čítajte viac
17.01.2024

Máte problém? Vyzlečte sa donaha!

ALEBO ČO VŠETKO DOKÁŽE VYRIEŠIŤ KONTAKT KOŽA NA KOŽU

Bábätko často plače? Kontakt koža na kožu!

Bábätko sa stále budí? Kontakt koža na kožu!

Bojuje vaše dieťa so zvýšenou teplotou? Kontakt koža na kožu!

Je nejaký problém s dojčením? Kontakt koža na kožu!

Hľadáte spôsob, ako sa lepšie napojiť na svoje dieťa? Viete čo...

Čítajte viac
17.01.2024

Krátky návod na údržbu novorodenca - časť prvá

Okolo starostlivosti o novorodenca koluje toľko protichodných názorov a informácií, že človek už niekedy fakt nevie, že čo. Ak vás zaujíma, ako sa staráme o naše novorodené vačičiatka my, nech sa páči, prečítajte si náš krátky návod.

Čítajte viac
17.01.2024

Krátky návod na údržbu novorodenca - časť druhá

Vitajte späť, hlásime sa s ďalšou časťou nášho seriálu o základnej starostlivosti o mini ľudí. Dnes sa pozrieme pravde do očí, uší, úst i nosa a napíšeme niečo o tom, ako sa staráme o tieto časti novorodeného telíčka, keď ich niečo trápi. Čítajte ďalej, prehliadka sa môže začať.

Čítajte viac
17.01.2024

Bábätkovská kolika – mýtus alebo skutočnosť?

Plače to, krúti sa to, ale boľavé bruško to není, jasný pane. Teda, aspoň nutne to bruškom byť nemusí. Nejdeme teraz samozrejme suplovať lekárov, ale o bábätkovských kolikách už čo-to vieme. A vieme, že keď objavíme pravú príčinu nešťastia nášho bábätka, dokážeme ju celkom efektívne odstrániť. Aj bez liekov.

Čítajte viac
17.01.2024

Naskočte na merino vlnu

Rozprávajú o ňom vaše kamarátky, vyskakuje na vás na sociálnych sieťach, dokonca už aj vrabce na streche o ňom čvirikajú. Merino. Už ste počuli, že je to vlna, úžasná a zázračná. Čím je ale taká špeciálna, že ju všetci milujú? Čítajte ďalej a presvedčte sa na vlastné oči. A potom sa raz možno presvedčíte aj na vlastnej koži.

Čítajte viac
17.01.2024

Naše materiály

Na začiatku značky Vačice bola túžba spríjemniť spánok našim deťom. Chceli sme im dať niečo pekné, jedinečné a hlavne funkčné. Túto našu túžbu sa snažíme preniesť do našich produktov a tiež materiálov, ktoré používame na ich výrobu.

Čítajte viac
08.01.2024

AKO PREBALIŤ VAČICU

Túžite po našich spacích vakoch, ale bojíte sa ako vášho drobca prebalíte v noci v prípade potreby? Aha, takto ľahko: 

Čítajte viac
08.01.2024

VAČICE - NÁŠ PRÍBEH

Dnes už spíme dobre. Nebudíme sa kvoli tomu, aby sme v noci prikrývali studené odkopané deti. Oni majú kvalitnejší a hlbší spánok, sú v teplúčku a nebojíme sa, že prechladnú. 


Nebolo to tak vždy a samozrejme, že i my sme zažívali ťažké noci a krušné rána.

Keď sa nám narodila prvá dcérka, nemali sme žiadnu skúsenosť so starostlivosťou o bábätko, nemali sme nič naštudované, nedostávali sme (niekedy našťastie) ani žiadne “dobre mienené rady”.
Táto naša sladká nevedomosť a okamžitý kontakt koža na kožu po pôrode bol skvelým štartom ku kontaktnému rodičovstvu. 

Čítajte viac
08.01.2024

MERINO A ŽMOLKY

 

Viete čo sú vlastne žmolky..? 

 

..tie malé otravné guličky? Kde sa berú a ako vznikaju?

 

IMG_20220119_113439

Určite ich poznáte, pretože sú typickým znakom prírodných materiálov ako vlna, buretový hodváb, či bavlna. Prekvapivo nesúvisia s cenou alebo kvalitou. Práveže čím jemnejšia a nadýchanejšia je vlna, tým je aj náchylnejšia k tvorbe žmolkov. Bežne sa tvoria na kašmíre, alpake, vlne z angorskej kozy a samozrejme aj na merine.

 

Ako vznikajú?

Žmolkovanie je v princípe nevyhnutný proces, pri ktorom sa jemné a kratšie vlákna formujú do malých guličiek. Navyše tieto krátke vlákna sa správajú ako háčiky a naberajú prach z okolia. Na bledom merine môžu tieto tmavšie žmolky vyzerať neesteticky. Našťastie je to len vizuálna záležitosť a nemá žiaden vplyv na funkčnosť výrobku ako takého. 

Čítajte viac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia