Kategórie
 
 
 
 
 

Naskočte na merino vlnu

Blog
17.01.2024

Rozprávajú o ňom vaše kamarátky, vyskakuje na vás na sociálnych sieťach, dokonca už aj vrabce na streche o ňom čvirikajú. Merino. Už ste počuli, že je to vlna, úžasná a zázračná. Čím je ale taká špeciálna, že ju všetci milujú? Čítajte ďalej a presvedčte sa na vlastné oči. A potom sa raz možno presvedčíte aj na vlastnej koži.

 

OVEČKA MERINO, TEŠÍ MA

Som ovca a pochádzam z druhu Merino. Ide o druh, ktorý je zvyknutý na život v extrémnych podmienkach. Prežijem horúčavy a problém mi nerobia ani silné mrazy. Viete prečo? Áno, je to vďaka mojej unikátnej super vlne, ktorú som v priebehu mnohých rokov vycibrila do dokonalosti. Má úžasné termoregulačné vlastnosti, je mäkká, priedušná a ľahká. Merino vlna sa od bežnej vlny líši najmä tým, že je ultra jemná. (Jedno vlákno tejto vlny je hrubé ako tretina ľudského vlasu.) Preto sa ani vaše deti istotne nebudú sťažovať na to, že by ich merino oblečenie „hrýzlo“.

ANI TEPLO, ANI ZIMA

To je presne to, čo na merino vlne všetci milujeme. Keď odejeme seba či svoje deti do tejto vlny, môžeme sa spoľahnúť na to, že sa budeme cítiť komfortne. Za akéhokoľvek počasia a teploty. V zime hreje, v lete ochladzuje. Efektívne od tela odvádza vlhkosť, takže ho neprepotíte, vaša pokožka môže spokojne dýchať a ostanete suchí. Preto je merino obľúbeným materiálom na výrobu funkčného oblečenia, spodnej bielizne a oblečenia pre deti (spacích vakov obzvlášť). Okrem toho je merino hypoalergénne a antibakteriálne, takže sa nemusíte báť ho používať na priamy kontakt s pokožkou, ba priam ho odporúčame.

     

NEPRAŤ, VETRAŤ!

Merino vlna vyniká nie len v termoregulačných, ale aj absorpčných vlastnostiach. Okrem vlhkosti dokáže absorbovať aj pachy, spôsobené baktériami na ľudskej pokožke a zabrániť ich množeniu. To jednoducho znamená, že sa nepotíme a nesmrdíme. (Alebo aspoň výrazne menej.) Preto oblečenie vyrobené z tejto vlny stačí prať oveľa menej a len dôkladne a často vyvetrať. Túto vlastnosť oceníme najmä na dlhých túrach, kde nám stačí zbaliť si len jedno-dve tričká a tie jednoducho striedať. Viac o tom, ako sa o merino starať, nájdete tu.  

S UDRŽATEĽNOSŤOU A ETIKOU NA JEDNEJ VLNE

Keďže vlna pochádza od oviec, ide o 100% prírodný materiál, ktorý je teda na 100% rozložiteľný. Je to ale aj materiál, ktorý je trvácny a keď raz investujete do kúpy merino produktov, slúžiť vám budú tak dlho, že sa vám táto investícia niekoľkonásobne vráti. Okrem toho, že vo Vačiciach vyrábame produkty z tohto čisto prírodného materiálu, dbáme aj o to, aby naša merino vlna bola eticky získavaná a netrpeli v tomto procese ovce, ani ľudia. To je zaručené ZQ certifikátom, ktorý nájdete na zodpovedne vyrábaných vlnených produktoch.

   

 

Už chápete, prečo je merino také ospevované zo všetkých strán? Pretože je úžasné, skvelé, krásne, unikátne a (takmer) zázračné.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia